100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΩΜΑ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ ΛΑΡΙΣΗΣ


Με κάθε επισημότητα και εκκλησιαστική λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Αποστόλου Θωμά, στις 11 Μαρτίου 2010, στο Μακρυχώρι Λαρίσης. Οι κάτοικοι του χωριού από νωρίς το απόγευμα συγκεντρώθηκαν στο ποδοσφαιρικό γήπεδο όπου κατέφθασε η Τίμια Κάρα από αέρος.
Η κάρα αφίχθηκε με ελικόπτερο από την Ιερά Πατριαρχική Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Πάτμου, συνοδευόμενη από τον Καθηγούμενο της Μονής π. Αντύπα. Τα έξοδα της από αέρος διακομιδής της Αγίας Κάρας ανέλαβε ο Ελληνοαμερικανός ομογενής Μακρυχωρίτης κ. Στυλιανός Στογιάννης.
Η επίσημη τελετή υποδοχής έγινε έξω από το Δημαρχείο Μακρυχωρίου, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος παρέλαβε το Ιερό Λείψανο και εν μέσω πομπής και συνοδείας της Φιλαρμονικής του Δήμου Νέσσωνος οδηγήθηκε στον Ιερό Ναό Αποστόλου Θωμά. Πλήθος πιστών παρακολούθησε με ευλαβική κατάνυξη τον αρχιερατικό εσπερινό, ενώ το βράδυ τελέστηκε ιερά αγρυπνία. Το ιερό Λείψανο θα βρίσκεται στο Ναό έως και τις 15 Απριλίου, όπου καθημερινά θα τελούνται ιερές Ακολουθίες.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην τελετή υποδοχής του Ιερού Λειψάνου παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Μακρυχωρίου κ. Ζήσης Λιούπας και σύσσωμη η δημοτική αρχή, Δήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής, ο πρώην βουλευτής κ. Κων. Αγοραστός, ο πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Β. Τσιατούρας, ο πρώην υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Ι. Μπούτσικας, οι απόστρατοι ανώτεροι αξιωματικοί κ. Χρ. Φράγκος, Λ. Χλέτσης, Κ. Καλαμπαλίκης καί Χρ. Καλομπάτσιος, πολιτευτές και πλήθος ευλαβών Χριστιανών.

Επισκέψεις

.

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *